Hoogsensitief zijn is een grote kracht!
Joy Quist
HSP-Therapeute

Reacties

een goed gesprek

Joy ondersteunt mij door middel van gesprekken sinds ruim een half jaar. Ze weet me elke keer weer te verrassen met haar haar vermogen om snel tot de kern van het probleem te komen, haar inlevingsvermogen, haarscherpe intuïtieve vermogen en haar compassie. Ze creëert een zeer veilige omgeving. Als ze vermoedt dat een andere techniek je op een bepaald moment het beste kan helpen, zal ze dat zeker inbrengen, maar altijd in overleg. Hierdoor heb ik al grote stappen kunnen maken. Een bijzonder mens, die haar vak uitstekend verstaat!
Mariska

Mariska was na tien sessies al klaar! Echt helemaal top hoe zij alles oppakte, doorwerkte en toe-eigende!
Na drie maanden kwam zij nog een keer terug voor een soort check-up en sindsdien volgt ze weer helemaal zelf haar eigen weg.
Joy


… beter contact met mijn lichaam

Tijdens de hulp bij het verwerken van het verlies van mijn kindje heeft de psycholoog me aangeraden om beter in contact te komen met mijn lichaam.
Ze raadde me aan me te laten masseren en dat Joy een goede masseur was die ook de energie weer kon laten doorstromen in mijn lichaam.
Joy was op dat moment op vakantie; masseur is masseur was mijn redenatie dus ben ik naar de sport masseur van de sportschool gegaan.
Deze concludeerde dat het bindweefsel op de spieren was vastgegroeid op de huid. dat moet los, dus trekken ze je huid los van je spieren waardoor er meer ruimte komt en je beweeglijker wordt. Dat heb ik 6 keer laten doen. Op de massagetafel is dat nogal pijnlijk maar dat is snel weer over. De dagen daarna voelde ik me wat „losser” in mijn vel zitten. meer niet.
Hoe anders was dat toen ik de eerste behandeling van Joy heb gekregen. Ik had me voorbereid op een pijnlijke sessie op de massagetafel en werd verrast op een matras op de grond. Met een deken, lekker voorverwarmd door de elektrische deken. Joy waarschuwde me dat voor haar om zich te ontladen van de energie die ze opving van mij, ze moest boeren.
De massage kwam op mij over als een beetje strelen na wat ik gewend was van de sportmasseur. En Joy maar boeren… Dit alles kwam op mij zeer zweverig over en dat heb ik ook tegen Joy gezegd. Was dit alles? Een beetje strelen en klaar??? Daar zou ik de volgende dag al op terug komen…
De volgende dag stond ik op met een enorme spierpijn in mijn rug. Als voormalig wedstrijdzwemmer zijn de spieren redelijk ontwikkeld en in de sportschool train ik de rugspieren regelmatig.
Dit was echt spierpijn van een andere orde, dieper en intenser. Er kwam ook lucht en ruimte. Deze massage heeft me echt geholpen. Hierdoor kom ik meer in contact met mijzelf / in mijn lichaam.
Sindsdien ga ik iedere 3 tot 4 weken langs bij Joy voor een massage. Ik heb een veel beter contact met mijn lichaam. Lichaam en geest zijn meer één aan het worden.

Joy heeft me daarbij enorm geholpen.
Dank je Joy!
Oliver


… ontspanningsmassage

Ik kom al jaren bij Joy voor massages. Zij is in staat om precies aan te voelen waar de spanning zit en die vervolgens weg te masseren. Het is geen standaardmassage maar eentje die op jou is afgestemd. Je kunt bij haar zijn zoals je bent. Het voelt vertrouwd en warm. Wil je vertellen dan kan dat maar wil je stil zijn dan kan dat ook. Ik voel me altijd verwend worden: een glaasje water staat klaar, de matras is verwarmd, sokken en een extra handdoek hangen over de verwarming.
Arja


… bij toeval kruiste Joy mijn pad

En had ik een kennismakingssessie bij haar.
Mijn eerste ervaring met integratieve massage was een hoofdmassage. Het raakte me diep en sindsdien ben ik blijven komen, nu ruim zeven jaar.
Elke keer weer kijk ik uit naar de sessie en verheug ik me erop. Met bewondering en verwondering laat ik me weldoen door haar, ondervind ik de kracht van haar “gouden handen”, kom ik tot rust. Voel en doorleef ik mijn emoties. Voel me vederlicht worden.
Daarbij verstaat ze de kunst door haar vraagstelling en inlevingsvermogen mij mijn gedachten in woorden te doen vangen en uit te spreken. Heel verhelderend. Heel geruststellend.
Dan, gekoesterd door haar warme uitstraling en de attente verwen-warmte door de elektrische deken, de warme sokken en de warme handdoek ga ik naar huis.
Vederlicht en blij.
In mijn hart een gevoel van vrede en rust. In vol vertrouwen op de dagen die komen.
Trees


… al na 3 keer geen pijn meer

Per toeval kwam ik bij Joy op het massagematras terecht. Was het toeval ?
De aanwezigheid van Joy en de warmte van het matras gaven me gelijk een ontspannen gevoel.
Zo lag ik daar en onderging iets magisch. Een ander woord kan ik niet bedenken. Het is geen massage. Maar een intense aanraking, die veel dieper gaat. Behalve dat er wat bij mij gebeurt merkte ik dat er bij Joy ook van alles gebeurt. Dit is een hele speciale massage merk ik.
Deze handen geven warmte en aandacht voor mij en mijn lichaam.

Ik had nauwelijks verwachtingen, behalve dat ik wat ontspanning zocht.
Toen ik kwam had ik al meer dan een half jaar klachten aan mijn schouder, namelijk een” frozen shoulder”. Met pijn en een behoorlijke beperking in de beweging.
Ik ben 3 keer bij Joy geweest en de pijn was weg en de beperking voor een heel groot deel. Tja, hoe kunnen we dit verklaren? Wat gebeurt er nu eigenlijk ? Bij aanraking werd mijn schouder heel warm, maar ik voelde dat niet bewust. Totdat Joy die hand op mijn andere schouder legt en ik voel hoe warm die is. Huh dat snap ik niet. Nee wat hier gebeurt snappen we niet.

Zoals een vriendin van mij zegt: er staat een extra luikje bij haar open. En beter kan ik het niet omschrijven.
Hilda


 … loutering en koestering

Nu ik al 7 jaar bij Joy kom voor massage-therapie wil ik graag mijn bevindingen onder woorden brengen. Telkens weer ervaar ik haar massage als heel bijzonder. Zo bijzonder. Zo verrassend.

Het is loutering en koestering tegelijk. Haar massage doet me lichamelijk zo goed. Het verkwikt me, verwarmt me en voelt als bevrijdend. Mijn lichaam ontspant zich onder haar masserende handen die zo feilloos de weg weten te vinden naar mijn ‘stresspunten’.

En altijd wil ik weten, blijf ik vragen, wil ik de ervaring begrijpen die me ten deel valt. Het valt me werkelijk ten deel als een verrassend, verblijdend geschenk.
Zijn het haar vragen aan mij? Vragen die ik ook mee naar huis neem ter overdenking?
Zijn het haar uitspraken waarmee ze dingen helder weet te maken voor me?
Is het haar verrassende humor die me zo welkom is?

Ik moet stoppen met het willen begrijpen van deze ervaringen.
De weldadige ervaring moet me genoeg zijn. Dat is de bodem onder mijn nieuw verworven bestaan. Want ik ontdek steeds meer mijn eigen kracht. Ik durf steeds meer af te gaan op mijn eigen inzichten. Ik ben me bewust van mijn gevoelens die steeds meer mijn gids zijn in mijn handelen. Ik ben zo blij met de herkenning van mijn eigen gevoelens. Ze zijn nu mijn kompas op mijn levenspad. Ik laat mijn leven niet meer aansturen of in de war sturen door meningen van anderen. Ik sta nu zelf aan het roer in mijn leven.

Het is hartverwarmend op jezelf te kunnen en durven vertrouwen.
Mevrouw v.d. B.


… ben bewuster en wandel nu zonder pijn

Ik krijg al ruim zestien jaar massages van Joy, zo ongeveer eenmaal in de zes weken. Ik doe het vooral voor het “lekker”.
En wat zijn de effecten ervan? Allereerst het terecht komen in een toestand van een heel diepe ontspanning, vooral bij een voetmassage en bij een massage van mijn hoofd. Daarnaast is er iets dat ik zou willen omschrijven met de misschien wat vage woorden: het mij meer bewust worden van mijn lichaam.

Verder is er ook een concreet medisch effect opgetreden. Ik heb al een aantal jaren last van artrose in m’n voeten, waardoor een beetje stevig doorlopen gauw pijnlijk werd. Dat is aanmerkelijk beter geworden. Doordat Joy meer tijd en aandacht aan m’n voeten is gaan besteden maak ik nu weer wandelingen van een uur – of wat langer – met een redelijk tempo zonder enige pijn.
Jan

 

Wat anderen zeggen…
 • Jan

  Doordat Joy meer tijd en aandacht aan m'n voeten besteedt maak ik nu weer wandelingen van een uur zonder enige pijn.

 • Mevr. v.d. B.

  Het is loutering en koestering tegelijk. Haar massage doet me lichamelijk zo goed. Het verkwikt me, verwarmt me en voelt als bevrijdend.

 • Ton

  Mede dank zij jou zit ik nu weer op het goede spoor en gaat het goed met mij.

  Bedankt nog daarvoor.

  Groetjes,

  Ton

 • Hilda

  Toen ik kwam had ik al meer dan een half jaar klachten aan mijn schouder, namelijk een "frozen shoulder". Met pijn en een behoorlijke beperking in de beweging. Ik ben 3 keer bij Joy geweest en de pijn was weg en de beperking voor een heel groot deel.

 • Mariska

  Joy weet me elke keer weer te verrassen met haar vermogen om snel tot de kern van het probleem te komen...

 • Oliver

  Deze massage heeft me echt geholpen. Hierdoor kom ik meer in contact met mijzelf / in mijn lichaam...

 • Arja

  Joy is in staat om precies aan te voelen waar de spanning zit en die vervolgens weg te masseren.

 • Trees

  Elke keer weer kijk ik uit naar de sessie en verheug ik me erop.

Doe de HSP zelftest
Met de HSP zelftest kun je een eerste indruk krijgen in welke mate je een Hoog Sensitief Persoon bent. De zelftest kan de basis zijn om op onderzoek uit te gaan, al dan niet met mijn begeleiding. DOE DE HSP ZELFTEST!
Linken wij al?