Hoogsensitief zijn is een grote kracht!
Joy Quist
HSP-Therapeute

Voelen en weten

Voelen en weten, wanneer gaan die goed samen?

voelen en weten, buddhaDe ene keer klopt het feilloos wat ik voel en oppak uit mijn omgeving. En de andere keer helemaal niet.

Hoe is dat bij jou? Herken je dit? Heb jij dat ook?

Verder ontwikkelen

Doordat ik me vrij snel verveel, zoek ik steeds weer iets nieuws op. Een nieuw beroep, een nieuwe opleiding, een nieuwe aanvulling voor de therapie of voor de computertrainingen, ga zo maar door. Ik kan heel snel enthousiast worden voor een goed idee of een goed plan. Maar dan….

Angst

Maar…. ik ben ook snel bang en heb last van faalangst. Dus iedere keer als ik iets nieuws ga doen moet ik door de angst voor het onbekende heen. En ook door de angst voor het nog niet goed genoeg weten. Die laatste is echt heel lastig, want als je iets nog niet geleerd hebt, kún je het toch ook nog niet goed weten?

Hoe ontstaat faalangst?

Die angst heb ik aan mijn vader te danken. Na drie of vier pianolessen moest ik van hem voor de familie die op bezoek was iets voorspelen. Ondanks al mijn protesten dat ik dat natuurlijk nog niet kon, moest ik toch. En daarna zei hij: “Dat was nog niet veel”. Ik kon wel door de grond zakken van schaamte. Ik weet het nog steeds, ik kan het nog steeds voelen, ik weet ook nog waar in de kamer ik op dat moment stond. En niet alleen ik voelde me gegeneerd, de familie zat ook met kromme tenen. Want wat moet je zeggen in zo’n situatie?

Innerlijke drang?

Ik vraag me wel eens af of ik steeds als vanzelf opzoek wat ik nodig heb om mezelf te ontwikkelen. Want als ik mijn angsten mij laat leiden dan was ik nu geen therapeute en geen docente! Dan was ik heel mijn leven heel veilig chemisch analiste gebleven. Maar na 15 jaar verveelde ik me zo….. Dat heeft wel humor. Hoeveel angst er ook is, die ziel van mij laat zich niet ondersneeuwen!

De ziel

Al heel lang weet ik dat ik een oude ziel heb. Hoe? Dat weet ik niet, dat zit vanbinnen. Voor de een, een vaag verhaal, voor de ander niet. Want als je dit herkent, ja dan weet je het.
Al heel lang weet ik dat ik over veel wijsheid beschik. Als kind kreeg ik te horen: houd je mond, dat kun je niet weten.
Een voorwaarde daarvoor is wel dat ik goed bij mezelf blijf en juist niet in angst of stress moet verdwijnen. Stress maakt me warrig, ongeconcentreerd en haalt me weg bij mijn innerlijke bron. Angst verlamt me, dan kom ik tot niets.

Vertrouwen

Inmiddels weet ik wanneer ik wel en wanneer ik niet op de signalen van mijn hooggevoeligheid kan vertrouwen. Als ik in rust ben en goed bij mezelf, dan werken die signalen fantastisch. Ik benut dat tijdens de therapie en de therapeutische massages die ik geef. Dan pak ik ‘vanzelf’ (leuk woord: van – zelf, van mijn zelf) op wat de betreffende persoon op dat moment nodig heeft.

Voordat ik wist dat het met mijn eigen rust en ontspannen zijn te maken heeft, kon ik erg twijfelen aan de betekenis van wat ik voel en ervaar. Als ik gespannen en onrustig ben, moet ik echt die signalen niet volgen, dan klopt daar weinig of niets van!

Sinds ik dat weet is het duidelijk en logisch voor me.

Ik ben erg benieuwd hoe jij weet wanneer je kunt vertrouwen op jouw signalen!

Ik zou het dan ook heel fijn vinden als je jouw ervaringen wilt doorgeven. Het lijkt mij namelijk fantastisch om met gelijkgestemden ons zodanig te ontwikkelen dat we ‘er toe doen’. Dat we ons gezamenlijk positief inzetten voor een betere wereld. Een wereld met saamhorigheid, heelheid en vertrouwen.

Je kunt mij mailen op joy@joy4ever.nl

Wat anderen zeggen…
 • Jan

  Doordat Joy meer tijd en aandacht aan m'n voeten besteedt maak ik nu weer wandelingen van een uur zonder enige pijn.

 • Mevr. v.d. B.

  Het is loutering en koestering tegelijk. Haar massage doet me lichamelijk zo goed. Het verkwikt me, verwarmt me en voelt als bevrijdend.

 • Ton

  Mede dank zij jou zit ik nu weer op het goede spoor en gaat het goed met mij.

  Bedankt nog daarvoor.

  Groetjes,

  Ton

 • Hilda

  Toen ik kwam had ik al meer dan een half jaar klachten aan mijn schouder, namelijk een "frozen shoulder". Met pijn en een behoorlijke beperking in de beweging. Ik ben 3 keer bij Joy geweest en de pijn was weg en de beperking voor een heel groot deel.

 • Mariska

  Joy weet me elke keer weer te verrassen met haar vermogen om snel tot de kern van het probleem te komen...

 • Oliver

  Deze massage heeft me echt geholpen. Hierdoor kom ik meer in contact met mijzelf / in mijn lichaam...

 • Arja

  Joy is in staat om precies aan te voelen waar de spanning zit en die vervolgens weg te masseren.

 • Trees

  Elke keer weer kijk ik uit naar de sessie en verheug ik me erop.

Doe de HSP zelftest
Met de HSP zelftest kun je een eerste indruk krijgen in welke mate je een Hoog Sensitief Persoon bent. De zelftest kan de basis zijn om op onderzoek uit te gaan, al dan niet met mijn begeleiding. DOE DE HSP ZELFTEST!
Meld je NU aan voor een ontspannende HOOFDMASSAGE!

 
 

Anti-spam controle

Linken wij al?