Hoogsensitief zijn is een grote kracht!
Joy Quist
HSP-Therapeute

Boeken lezen Top

Waarom zou je boeken lezen over Hoog Sensitiviteit?

Wanneer je hoog sensitief blijkt te zijn, is het super belangrijk dat je weet welke eigenschappen daarbij horen. Waarom dat belangrijk is? Omdat je die eigenschappen dan met je volle aandacht kunt ontwikkelen zodat je er de vruchten van kan plukken! Daarom mijn advies om er boeken over te lezen.

Weet je nog niet of jij hoog sensitief bent? Doe dan eerst even de test. Die vind je rechts in de zijbalk.

Dat is het tegenovergestelde van er last van hebben!

Zelf ben ik door het boek van Elaine Aron, Hoog sensitieve personen erachter gekomen dat ik Hoog Gevoelig ben. Het regende kwartjes van herkenning! Wat een verschil heeft dat boek voor mijn verdere leven gemaakt! Van onzeker, stil en zogenaamd verlegen, durf ik nu waar dat nodig is voor mijn mening uit te komen en juist door die eigenschappen van hooggevoelige mensen (HSP’s) zoals grote empathie en aan- en invoelen werk ik nu veel gemakkelijker en sneller met mijn cliënten!

Je kunt dit boek bestellen bij bol.com

Ook van Elaine Aron is Het werkboek voor hoog sensitieve personen , De weg naar zelfacceptatie en geluk in relaties. Dit boek gaat nog dieper in op manieren en mogelijkheden om zo goed mogelijk je leven te leven met je hoog sensitiviteit als extra waardevolle kwaliteit.

Je kunt dit boek bestellen bij bol.com

Voor therapeuten, coaches en andere hulpverleners raad ik aan:

het boek van Annek Tol: Hoogsensitiviteit professioneel gezien.

Daarin beschrijft zij heel duidelijk en helder hoe belangrijk het is om:

 • te weten of jij zelf als therapeut hooggevoelig bent
 • te weten wat de specifieke kenmerken van hooggevoeligheid zijn

zodat:

 • je de cliënt erin kunt herkennen en bevestigen. En dat is echt super belangrijk!
 • je voorkomt dat je gaat over-diagnosticeren en
 • je eerst checkt of er sprake is van hoog sensitiviteit!

Je kunt dit boek bestellen bij Bol.com

Werk je met Kinderen?

Lees dan zeker Moeilijke kinderen bestaan niet van Henning Köhler. Zeker hoog gevoelige kinderen zijn erg gevoelig voor de manier waarop men met hen omgaat!

Geen kind wil als een probleemgeval worden gezien. In feite zoekt een kind bondgenoten, mensen die in hem geloven, die zijn moeilijkheden erkennen, maar ook weten dat daar een unieke kracht achter zit. Henning Köhler pleit voor bondgenootschap in de opvoeding. Daarnaast staat het boek vol met aanwijzingen hoe je je kind of pupil met andere ogen kunt leren zien en hoe je een nieuwe toon kunt vinden in de dagelijkse omgang.

Echt een aanrader! Voor mij was het de directe aanleiding om naast mijn Transpersoonlijke en Gestaltherapie opleiding ook nog een opleiding te gaan doen om kindertherapeut te worden.

Je kunt dit boek bestellen bij bol.com.

Maar ook het beroemde boek van Alice Miller over emotionele chantage is erg belangrijk!
Dat heet Het drama van het begaafde kind. Tenenkrommend voor degenen die het zelf in hun jeugd hebben meegemaakt en inzichtgevend voor iedereen om deze manier zelf nooit toe te passen. Wanneer je zelf hoog gevoelig bent, hakken dit soort dingen er extra hard in! Moet je je voorstellen dat je dit als kind meemaakt! Bbrrr…

“We kunnen ons verleden totaal niet veranderen, de krenkingen die ons in onze kindertijd zijn aangedaan, kunnen we niet ongedaan maken. Maar we kunnen wel onszelf veranderen, onszelf ‘repareren’, onze verloren integriteit heroveren. Dat kunnen we doen door te besluiten de in ons lichaam opgeslagen kennis van wat vroeger gebeurd is nader te bekijken en deze dichter bij ons bewustzijn te brengen. Dat is inderdaad een ongemakkelijke procedure, maar het is de enige die ons de mogelijkheid biedt eindelijk de onzichtbare en toch zo wrede gevangenis van de kindertijd te verlaten en onszelf te transformeren van onbewust slachtoffer van het verleden in een verantwoordelijk mens die zijn geschiedenis kent en ermee leeft.”

Je kunt dit boek bestellen bij bol.com

Voel je je steeds verward door gedrag van iemand in je omgeving?

En begrijp je niet echt hoe dat toch steeds kan? Lees dan zeker dit boek van Jan Storms: “Destructieve relaties op de schop“. Het gaat over relaties in de brede zin des woords, dus niet alleen over partner relaties.

Een destructieve relatie kan iedereen overkomen. Een geestelijke stoornis is niet altijd aan de buitenkant te merken. Destructieve mensen – psychopaten – doen zich meestal mooier voor dan ze zijn. Psychopathie is een diepe geestelijke stoornis, met als hoofdkenmerk: een ernstig verstoord geweten. Psychopathie is wijdverbreid, wordt sterk onderschat en richt grote maatschappelijke schade aan. Destructieve relaties informeert je over wat psychopathie is, hoe je psychopathisch gedrag kunt herkennen, geeft technieken om je ertegen te beschermen en aanwijzingen voor herstel van schade die jij zelf, of iemand in je omgeving, hebt opgelopen. Bijzondere aandacht is er voor kinderen die in een afhankelijkheidsrelatie tot een psychopaat verkeren. Het boek besluit met tips voor hulpverleners en aanbevelingen gericht op preventie.

Je kunt dit boek bestellen bij bol.com

 

Wat anderen zeggen…
 • Jan

  Doordat Joy meer tijd en aandacht aan m'n voeten besteedt maak ik nu weer wandelingen van een uur zonder enige pijn.

 • Mevr. v.d. B.

  Het is loutering en koestering tegelijk. Haar massage doet me lichamelijk zo goed. Het verkwikt me, verwarmt me en voelt als bevrijdend.

 • Ton

  Mede dank zij jou zit ik nu weer op het goede spoor en gaat het goed met mij.

  Bedankt nog daarvoor.

  Groetjes,

  Ton

 • Hilda

  Toen ik kwam had ik al meer dan een half jaar klachten aan mijn schouder, namelijk een "frozen shoulder". Met pijn en een behoorlijke beperking in de beweging. Ik ben 3 keer bij Joy geweest en de pijn was weg en de beperking voor een heel groot deel.

 • Mariska

  Joy weet me elke keer weer te verrassen met haar vermogen om snel tot de kern van het probleem te komen...

 • Oliver

  Deze massage heeft me echt geholpen. Hierdoor kom ik meer in contact met mijzelf / in mijn lichaam...

 • Arja

  Joy is in staat om precies aan te voelen waar de spanning zit en die vervolgens weg te masseren.

 • Trees

  Elke keer weer kijk ik uit naar de sessie en verheug ik me erop.

Doe de HSP zelftest
Met de HSP zelftest kun je een eerste indruk krijgen in welke mate je een Hoog Sensitief Persoon bent. De zelftest kan de basis zijn om op onderzoek uit te gaan, al dan niet met mijn begeleiding. DOE DE HSP ZELFTEST!
Meld je NU aan voor een ontspannende HOOFDMASSAGE!

 
 

Anti-spam controle

Linken wij al?